5 jaar later: een terugblik op de Broken Frontier Anthology

Het was dit weekend exact 5 jaar geleden dat de Kickstartercampagne voor de Broken Frontier Anthology afliep. Het boek, een lijvige bundel van 27 kortverhalen, waaronder mijn allereerste gepubliceerde verhaal, bereikte net op de valreep zijn funding goal, zoals dat op Kickstarter heet. 

De campagne was een huzarenstukje en een bewijs dat elke Kickstarter zijn eigen beestje op zich is. Je kan onmogelijk voorspellen hoe een campagne zal verlopen, tenzij je een horde fans achter je hebt die alles wat je uitbrengt meteen kopen. Dan is succes gegarandeerd. Heb je die schare trouwe volgers niet, dan kan zo’n Kickstarter wel eens een zenuwslopende uitdaging zijn. Wat in ons geval zo was. ‘Ons’ dat is naast mezelf ook Tyler Chin-Tanner van A Wave Blue World, de uitgeverij die de bundel uitbracht. 

Broken Frontier is de comics nieuwssite die ik in 2002 oprichtte en begin 2017 aan Brits journalist Andy Oliver overliet om me toe te leggen op verhalen schrijven. Die kriebel was er al langer en na het neerpennen van mijn eerste scenario wist ik het zeker: zelf personages en werelden scheppen was hetgene waar ik me verder in wilde verdiepen. 

Het hele relaas achter de Broken Frontier Anthology kan je lezen in dit interview met Broken Frontier, waarin Tyler en ik terugblikken op ons avontuur. 

Speciaal voor de vijfde verjaardag brengt A Wave Blue World de bundel opnieuw in roulatie. Ook via mij kan je een (gesigneerd) exemplaar ontvangen. Neem even contact met me op en ik stuur je er eentje toe.

Hieronder alvast wat nooit eerder geziene ‘making of’ materiaal uit mijn kortverhaal, It’s About Time, waarin een wetenschapper na jaren falen erin slaagt een poort naar het verleden te openen om zijn overleden vrouw alsnog te redden. Maar dat draait iets anders uit dan verwacht.