Meisjes van Medusa

In april 2023 verschenen bij Standaard Uitgeverij, met tekenwerk, inkleuring en lettering door Lode Peeters.

“Het resultaat mag er wezen, Meisjes van Medusa is een geweldig coming-of-age-verhaal die de zoektocht naar een eigen identiteit op een uiterst originele wijze vertelt. (…) Voor iedere jonge stripliefhebber een must-read. Maar ook volwassenen die denken het leven al uitgevonden te hebben, zullen zich rijkelijk vermaken met de geweldige tekeningen en het vloeiende scenario.” – Stripspeciaalzaak.be

Talent alleen volstaat niet. Wil je het maken als ballerina, dan moet je je lichaam als een tempel behandelen en tot het uiterste gaan. Elke dag opnieuw. Laat je een steekje vallen? Dan zorgt mamalief wel dat je het geweten hebt.

Welkom in de wereld van Charlien Keller, een getalenteerde maar breekbare balletdanseres aan een vooraanstaande school waar haar moeder Vera de plak zwaait en een stel poshy klasgenoten haar het leven nog wat zuurder maakt.

Nadat Charlien op een nacht aan zee de intrigerende en oudere Mel ontmoet, komt ze terecht in een geheimzinnige sekte waar Vrouw Zijn het hoogste goed is. Daar gaat Charlien op zoek naar zichzelf en haar seksuele identiteit.

Meisjes van Medusa door Frederik Hautain en Lode Peeters is een fascinerend coming of age verhaal over hoe ver iemand bereid is te gaan om zichzelf te vinden.